Stichting Papua Erfgoed (PACE), is in september 2001 opgericht.
PACE ontsluit en digitaliseert Papua erfgoed: artefacten, documenten, boeken, films, foto’s en verhalen. PACE doet dit in samenwerking met particulieren, musea en kerkelijke instellingen. Het erfgoed wordt via de website (drietalig) toegankelijk gemaakt voor gebruikers in Nederland, Papua en internationaal en waar mogelijk gerepatrieerd naar Papua.
Binnen PACE huist inmiddels veel kennis expertise op het gebied van Papua erfgoed door de combinatie van ervaringsdeskundigen, wetenschappers en gepassioneerde verzamelaars. Allen, of nu generalistisch of specialistisch, wetenschappelijk of praktisch ingesteld, dragen zij het erfgoed een warm hart toe.
Samenwerkingspartners
PACE werkt samen met verschillende partners samen in het ontsluiten van erfgoed maar ook het organiseren van projecten, evenementen, tentoonstellingen en lezingen. Een greep uit de partners: Volksbuurtmuseum Utrecht, Museum Nusantara Delft, Museum Maluku Utrecht, Tropenmuseum Amsterdam, Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde, Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) Leiden, Pasar Malam Besar Den Haag, Kosmopolis Utrecht en vele anderen.
Daarnaast overlegt PACE regelmatig met vertegenwoordigers van de Papuagemeenschap in Nederland, mensen uit de NGO-wereld en vertegenwoordigers van overheids- en onderwijsinstellingen in Papua.
collectie PACE (deze link werkt momenteel niet)